Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Hubert Sarnacki Mateusz Walkowiak JasJasnieweski Kowalczyk (3211 niezalogowanych)
3 Posty
Jarek N
(jkarcz2)
Wiking
Niestety brak znajomości podstaw norweskiego prowadzi do wielu przykrych sytuacji. Język angielski wiele daje, ale dodatkowa znajomość norweskiego daje o wiele więcej. Kto tego nie jest w stanie pojąć, to niech się w tej sprawie nie wypowiada. Ja postawiłem na naukę tego po.... języka i bardzo dobrze na tym wyszedłem. Świetna praca i dobre zarobki, której bez tego bym nie znalazł.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
Brawo Sabuniek!!! - rozje/b/ales mi kostrukcje swoim kommentem.
Najwazniejsze to piep...c komunaly o potrzebie nauki jezyka, a jak bedziesz jadl szpinak to bedziesz duzy i silny. pan redaktor jest pewnie z siebie dumny.
Zastanawiam sie tylko co sobie myslal nasz bohater Maciej W. Idac z tym do prasy. Dokonalem niemozliwego?

Maciej W. jest bohaterem i
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Dorota J
(unicornesss)
Wiking
co jest upokarzające w tym artykule? bo dla mnie np upokarzające było mycie norweskich kibli pod nadzorem ich użytkowników przez całe dwa miesiące po przyjeździe do tego kraju, dopóki nie nauczyłam sie podstaw języka...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
EWA3007 napisał:
Brawo Maciek ja jestem od kilku miesięcy w Norwegii i priorytet jest inwestycja w naukę norweskiego.

...brawo

kolejne konto-widmo

zalozone przez tzw. redakcje

gratuluje wytrwalosci

w lansowaniu swoich pomyslow...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
brzydaaaaluuu?
to ty nawet myśleć potrafisz czasami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...zdaza

mi sie

ale nie lubie

myslenie mnie meczy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
unicornesss napisał:
co jest upokarzające w tym artykule? bo dla mnie np upokarzające było mycie norweskich kibli pod nadzorem ich użytkowników przez całe dwa miesiące po przyjeździe do tego kraju, dopóki nie nauczyłam sie podstaw języka...

Co upokarzajacego? a to ze pokaze panom z prasy dziesiatki polakow ktorzy sa tutaj 3,4 i wiecej lat chodzili na nie jeden kurs norweskiego (nie da sie beigle mowic po polroku w tym jezyku -wg mnie przecietnego zjadacza chleba),maja wysokie kwalifikacje a sa zarejestrowani w nav i szukaja pracy!!!! No tak to sa nieudacznicy!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
Co jest upokarzajacego w sprzataniu kibli? Znam wiele dziewczyn ktore pomimo wyksztalcenia wybraly kiedys sprzatanie i dzis sa wlascicielkami firm w tej branzy same juz nie pracujac fizycznie.
To kwestia nastawienia. Kiedys polki tylko sprzataly, potem opanowaly asystenture w przedszkolach a teraz juz nawet nie wiem co dominuje,
To tylko praca, jezeli pozala godnie zyc to nie ma co demonizowac jej charakteru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(EWA3007)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(EWA3007)
Wiking
brzydal napisał:
EWA3007 napisał:
Brawo Maciek ja jestem od kilku miesięcy w Norwegii i priorytet jest inwestycja w naukę norweskiego.

...brawo

kolejne konto-widmo

zalozone przez tzw. redakcje

gratuluje wytrwalosci

w lansowaniu swoich pomyslow...

Kolego to nie jest zadne konto-widmo to jest przyklad z zycia wziety.
Napisala to osoba prywatna a nie ktos z redakcji i nauka jezyka norweskiego jest naprawde podstawa dla kogos kto chce zyc i mieszkac tutaj.
Pozdrowienia od prywatnych osob......

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok